Založ si blog

Frešova posledná karta

 

          Ľudová platforma je mŕtvy projekt. Do dnešného dňa z jej rokovaní nie je žiaden zmysluplný výstup, lídri stále len rokujú a oznamujú, že budú ďalej rokovať a hľadať dohodu. Na ničom zaujímavom sa však doteraz nedohodli. Existovali dva politické projekty, v ktorých mohli preukázať silu a schopnosť byť alternatívou voči Smeru: v župných voľbách a v prezidentských voľbách. V oboch sa však nezhodli.

          V župách by mala ĽP zmysel, ak by v každom kraji postupovali rovnako: postavili by spoločného kandidáta a odmietli by spoluprácu so Smerom. Výsledok je fiasko. Zdôvodnené tradičnou frázou, že regionálne voľby sú iné, ako celoštátne. Hlúposť… SMER-u vládne v regiónoch rovnako Fico, Paška, Kaliňák a spol., ako na celoštátnej úrovni. Tak, ako je pre SMER prvoradý biznis na celoštátnej úrovni, tak je aj na regionálnej. Len tá nie je tak na očiach. Preto kolaborácia s Ficom nebude až tak biť do očí…

          Prezidentské voľby sú rovnaký trapas. Toľko avizovaný spoločný kandidát ľudovcov nakoniec neexistuje. SDKÚ, ktorá od roku 1998 diktovala tempo na pravej strane politiky, zrazu nemá koho ponúknuť a ponuku ostatných členov ĽP odmieta. Takto sa líder nespráva. Ak chce byť SDKÚ to, čo bolo za Dzurindu, musí mať silu a schopnosť udávať tón. Lenže to by jej predseda musel mať ambíciu zostaviť vládu po najbližších voľbách. Viete si predstaviť akéhokoľvek iného predsedu strany kandidovať za župana? Fica? Figeľa? Bugára? Matoviča? Lipšica? Sulíka? Úplne absurdná predstava.

          Lenže Pavol Frešo vsadil všetky karty na tento post. A to bola chyba, z ktorej už nedokáže vykľučkovať. Ľudia z bratislavského kraja s ním nespájajú nič. A SDKÚ dnes v Bratislave zďaleka nemá tú podporu, ako vo svojich zlatých časoch. Aj preto dnes môže Monika Flašíková-Beňová poraziť Pavla Freša.

PENTA story!

02.09.2013

Len aby sa nezabudlo, ako vznikla skupina PENTA… Pozrite si krátke video z filmu Zuzany Piussi o vzniku spoločnosti PENTA. http://www.youtube.com/watch?v=gPIBPoQM88A PS: Pozdravujem Digital park II.

Odkaz pre PENTU: Na každú sviňu sa voda varí!

21.08.2013

„Volič nič o ničom nevie, volič je hovno. Volič vníma iba absolútny povrch.“ To sú slová Jaroslava Haščáka z roku 2006, počas stretnutia s Jirkom Malchárkom. Finančná skupina PENTA už vyše 10 rokov korumpuje a deformuje slovenskú politiku a spoločnosť. Je načase pripomenúť týmto eštebáckym oligarchom, že aj na nich raz dôjde a pôjdu za [...]

Otvorený list Vláde Slovenskej republiky!

20.08.2013

Nie ste nič iné ako zberba a odporcovia dobrého vládnutia. Nie ste nič iné ako nájomní ničomníci. Svoju krajinu ste predali za misu šošovice. Svojho Boha zradili pre pár drobných ako Judáš. Je vo vás vôbec niečo dobré? Existuje hanebnosť, ktorá by vám nebola vlastná? Peniaze sú vaším bohom ! Kto z vás neumlčal svoje svedomie za úplatok? Je medzi vami aspoň jeden, [...]

ukrajina

Hrozivý scenár CIA: Ukrajina môže vojnu s Ruskom prehrať už tento rok

19.04.2024 07:50

Bill Burns tiež na príklade ilustroval, ako veľmi ukrajinským silám chýba munícia.

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15, aktualizované: 07:25

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 9
Celková čítanosť: 75732x
Priemerná čítanosť článkov: 8415x

Autor blogu

Kategórie