Založ si blog

Žijeme v krajine „šmejdov“?

          Dnes mi na križovatke v BA, pri čakaní na zelenú, skočila pred auto biedne vyzerajúca žena okolo 40-ky. Stiahol som okno a spýtal sa jej, čo potrebuje. Začala mi s plačom rozprávať, že je zo Sabinova (pri Prešove), druhý mesiac je v BA na ulici, keďže mala nastúpiť do práce v BA, avšak po mesiaci jej zamestnávateľ nevyplatil ani cent, takže ostala bez peňazí a strechy nad hlavou. Na moju otázku prečo sa nevráti domov, tak sa len pousmiala s tým, že nemá žiadnu rodinu na ktorú by sa mohla obrátiť, prišla kvôli nebankovej pôžičke o jednoizbový byt, takže nemá sa kam vrátiť. Evidentne bola vyčerpaná, smädná a hladná.
Keďže sa vo mne opäť prebudila samaritánska povaha, odparkoval som za križovatkou a vystúpil. V najbližšom bistre som jej kúpil obed a dal jej 10 eur. Neviem jej inak pomôcť.

          Cestou som rozmýšľal nad tým, v akej krajine to žijeme. V krajine, kde nebankovky kvôli pár stovkám eur berú ľuďom strechu nad hlavou, v krajine kde ľudia musia žobrať na ulici kvôli hladu, v krajine, kde si mnoho zamestnávateľov – hajzlov, robí zo zamestnancov otrokov (príkladov je veľa, najmä na východe), v krajine kde štát nerieši situáciu ľudí, hlavne že jeho predstavitelia chodia obzerať pšenicu, v krajine kde vláda extrémnym tempom zadlžuje nás všetkých, v krajine kde prezident si vykladá zákon svojvoľne, v krajine kde sa vytratila ľudskom, spolupatričnosť a solidarita.

          Mám pocit, že žijeme v krajine „šmejdov“…

PENTA story!

02.09.2013

Len aby sa nezabudlo, ako vznikla skupina PENTA… Pozrite si krátke video z filmu Zuzany Piussi o vzniku spoločnosti PENTA. http://www.youtube.com/watch?v=gPIBPoQM88A PS: Pozdravujem Digital park II.

Odkaz pre PENTU: Na každú sviňu sa voda varí!

21.08.2013

„Volič nič o ničom nevie, volič je hovno. Volič vníma iba absolútny povrch.“ To sú slová Jaroslava Haščáka z roku 2006, počas stretnutia s Jirkom Malchárkom. Finančná skupina PENTA už vyše 10 rokov korumpuje a deformuje slovenskú politiku a spoločnosť. Je načase pripomenúť týmto eštebáckym oligarchom, že aj na nich raz dôjde a pôjdu za [...]

Otvorený list Vláde Slovenskej republiky!

20.08.2013

Nie ste nič iné ako zberba a odporcovia dobrého vládnutia. Nie ste nič iné ako nájomní ničomníci. Svoju krajinu ste predali za misu šošovice. Svojho Boha zradili pre pár drobných ako Judáš. Je vo vás vôbec niečo dobré? Existuje hanebnosť, ktorá by vám nebola vlastná? Peniaze sú vaším bohom ! Kto z vás neumlčal svoje svedomie za úplatok? Je medzi vami aspoň jeden, [...]

ján slota

Obnovený proces v korupčnej kauze Jána Slotu prerušili

26.04.2024 11:21

Kým Ústavný súd SR nerozhodne, dovtedy bude konanie prerušené. Prokurátor voči tomu podal sťažnosť.

Slávnostné otvorenie DSB observatória v Bratislave

VIDEO: Bratislava má prvú hvezdáreň, zložili sa na ňu sponzori a nadšenci. Neskôr privíta aj širokú verejnosť

26.04.2024 10:55

Na Deutsche Schule Bratislava slávnostne otvorili prvú hvezdáreň v Bratislave - DSB Observatórium.

Polícia SR

Nastúpila do MHD a domov sa už nevrátila. Polícia pátra po 14-ročnej Liliane

26.04.2024 10:44

Žilinskí policajti žiadajú verejnosť o pomoc.

Viktor Orbán

Gyöngyösi: Orbán je nepriateľ národa, premenil Maďarsko na diktatúru. Budapešť by nemala zabudnúť na sovietske tanky

26.04.2024 10:40

Myslím, že sme sa v Maďarsku vrátili do boľševických časov, tvrdí predseda strany Jobbik.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 9
Celková čítanosť: 75773x
Priemerná čítanosť článkov: 8419x

Autor blogu

Kategórie